Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: blixtar i ögat?

påskafton började mitt vänstra öga slå¨blixtar från yttre kanten kors o tvärs dagen efter har blixtarna lugnat sig men ser en ganska stor sotflaga röra sig i synfältet följer blicken hela tiden och den finns fortfarande kvar men kanske har den minskat något käns det som!

Kan det vara näthinneavlossning ell glaskropsavlossning synen är däremot inte påverkat?

Tack sam för svar!

Carina

Svar:

Hej!

Antagligen är det glaskroppsavlossning, men för att utesluta näthinneavlossning bör en ögonläkare undersöka dina ögon så snart som möjligt.

Vänliga hälsningar

Peter Vettersko, leg optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons