Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Ackommodationsstörning

Jag har av och till ackommodationsstörning. Såpass att jag har riktigt svårt att se både dator och tv tydligt. Jag äter inte antidepressiv medicin. Kan vissa värktabletter även ge detta?

Svar:

Hej!

Vissa mediciner ger problem med ackommodationen och synen, det står i så fall i Fass eller så kan du fråga din läkare. Det vanligaste är dock att ackommodationsstörningen har en naturlig förklaring. Eftersom du har problem skulle jag rekommendera att kolla synen hos en optiker och ev skaffa glasögon som du kan använda i de situationer när det känns jobbigt.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på Medoptik