Experten svarar på frågor om inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) och levnadsvanor

Hur påverkar kosten ulcerös kolit? Kan man lindra Crohns sjukdom med träning och motion? Och vilken påverkan har stress på mikroskopisk kolit?

Den 19 maj varje år uppmärksammas världs-IBD-dagen världen över. I år uppmärksammar vi dagen genom att anordna en chatt där du som har frågor och funderingar rörande inflammatorisk tarmsjukdom ska kunna ställa frågor till en expert. I år ligger  fokus på att öka medvetenheten om hur IBD påverkar människors välbefinnande. Därför är också temat för chatten IBD, levnadsvanor och välbefinnande. 

Chatten kommer hållas öppen onsdagen 19 maj 2021, kl 14:00–15:00, men du kan så klart skicka in dina frågor redan nu! Den som kommer svara på dina frågor är Katarina Pihl Lesnovska som är specialistsjuksköterska, medicine doktor på Magtarmmedicinska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping och ordförande Föreningen för Sjuksköterskor inom Gastroenterologi i Sverige. 

Chatten görs i samarbete med Mag- och tarmförbundet.


Din fråga kommer publiceras publikt om den blivit besvarad, så var noga med att inte lämna ut känsliga uppgifter. Genom att skicka in din fråga  samtycker du till att Bonnier Healthcare Sweden AB behandlar dina personuppgifter för att kunna skicka e-post till dig när chatten är avslutad med en länk till samtliga besvarade frågor.

 

Ställ en fråga