Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Färre fall av TBE

Två år i rad har rekordnivåer av TBE-fall rapporterats. I år har antalet inrapporterade TBE-fall sjunkit. Fram till 17 juli hade 37 fall anmälts till Smittskyddsinstitutet, jämfört med de 56 fall som anmäldes under samma period förra året.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2013-07-19

Annons

I maj anmäldes bara två fall, jämfört med elva förra året. Skillnaden ser inte likadan ut över hela landet, i Stockholms län är till exempel TBE-fallen lika många som förra året.

Förändringen kan bero på att årets vår var ovanligt kall, men det kan också bero på virusets spridning mellan fästingarna, skriver Smittskyddsinstitutet på sin hemsida.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2013-07-22 14:53 (11 år sen)

    Då undrar jag: Borrelia, som min son drabbats av är jättesjuk. Har nu ätit penicillin i två veckor och inte blivit bättre. Är sjukskriven, kan inte jobba, har fruktansvärt ont i hela kroppen. Vad gör sjukvården åt borrelia?? Tar de inte det på allvar? Vill att detta ska komma upp och debatteras. Min son misstänkte borrelia, men doktorn bara log.... men han fick ta ett prov. Svaret på provet var borrelia

  • Avatar Tidigare användare 2013-07-20 00:44 (11 år sen)

    Läste på http://www.fastingbett.n.nu att vissa inte blir så sjuka att de uppsöker vård. kanske TBE har blivit mildare nu mer?


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.