Forum Barn


skulderblad&nacksmärtor för trettonåring

skickade denna fråga till en doktor men om någon här har något att dela skulle det vara underbart!
 
"
Hej! Min dotter är tretton år och är helt frisk, hon har inga sjukdomar och har aldrig haft något värre än vattkoppor. Hon stretchade hemma för att bli lite mer flexibel, inte efter träning alltså,  och när hon sedan blev okoncentrerad la hon sig på rygg med benen över huvudet om ni förstår, så att knäna var precis framför hennes axlar och när hon sedan "slog" över benen igen och satte sig måste något ha hänt eftersom hennes  högra skulderblad och nacke gjorde ont. Först gjorde det väldigt ont eftersom hon grät, hon är inte ömtålig eller så och det händer sällan att hon gråter för fysiks smärta så det gjorde mest troligen ganska ont eller att hon blev väldigt rädd iallafall.
Nu har det gått över 5 timmar och smärtan har inte gått över. Hon har inte ont konstant men så fort hon vrider huvudet så långt att hon nästan har hakan över pannan så "drar det till" i både nacken och under skulderbladet. I bilder är det alltså hon, vi försökte få så bra bilder som möjligt men det var lite omöjligt, dock försökte vi så hårt vi kunde. Hon håller händerna likadant på vänster och höger bilderna så det bör  underlätta jämförelsen trots att jag kan försåt om det är svårt då det blev olika avstånd till kameran. Hon tycker det känns som att den är längre bak, inte att det ser ut som det men känns som det.
 
 
Min fråga är väl; vad är det som hänt? ( Är den ur led eller är det helt normalt och man ska bara vänta så fixar det sig) & om du inte kan bedöma vad som hänt, kan vi själva "testa" vad som hänt? (att du säger sträck ut båda armarna och gör det ont kan det vara X och då bör ni X, om inte kan det vara X och då bör ni X) vad ska vi/hon göra för att få bort smärtan om du lltså kan bedöma? (övning, gå  till läkare eller bara vänta). 
 
Jag skulle vara så hemskt tacksam för svar snarast! 
 
(till vänster är sidan hon har ont i och andra är den "friska")"

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons