Forum Barn


Någon som vet

Min son skriker tills han blir blå om läpparna och slutar andas, efter ett tag så piggnar han till och allt blir bra igen. Har pratat med sjukhusrådgivningen och dom säger att vissa barn blir så. Är det någon som vet vad jag pratar om och vad hetter det??

hej nettan nu vet jag inte hur gammal din son är .Men min dotter höll på på samma sätt tills hon va ca 6år fast hon somnade oftast på den plats hon skrek från att va arg o blå och sedan pladasksomna nu gör min dotter inte så längre kram virvelvind virvelvind har jag tagit som namn för att det är så passande för oss just nu hej hoppas det blir bättre


Hej! Det brukar kallas affektanfall har jag för mig. Jag jobbar som förskollärare och har stött på ett par tre barn som reagerat precis så som du beskriver det, fast det har mest varit mot föräldrarna och inte på dagis. Men det är inte alldeles ovanligt, i alla fall och brukar inte vara nåt att oroa sig för.


Hej! JAg själv hade affektkramper när jag var liten. Tjöt så jag blev blå och svimmade. Min son har också haft det men det slutade vid typ 3 år. Det är något med nervcentrat som är outvecklat som gör det. Affektkramperna kommer oftast när barnet är trött och blir ledset. Detta är inget farligt och växer bort. Det dummaste man kan göra, läste jag,. är att undvika att barnet ska gråta, för att undvika kramperna. Man kan ju få lust att göra det eftersom det är lite otäckt när det händer. Vi informerade de som var barnvakt (mor och farföräldrar och dagis) om detta så att de inte skulle bli chockade!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons