Forum Barn


Forumtråd: Ärftlighet av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Hej!
Jag skulle behöva lite rådgivning i ämnet genetik och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och hoppas att någon här kan hjälpa mig.
Min sambo och jag planerar att skaffa barn och vi undrar hur risken för att vårt barn skulle få någon neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ser ut.
Jag (kvinna) har en bror som är diagnostiserad med Aspergers syndrom, ADHD och tvång. Jag själv var mycket hyperaktiv när jag var liten och jag hade även svårt att koncentrera mig. Dessa problem försvann dock när jag var ca 10-12 år. Jag är dok rätt orolig av mig och rätt sårbar när det gäller stress. Min pappa har även han neuropsykiatrisk problematik, han är dock inte diagnostiserad. Det som tydligt visar sig är hans tvång och tics och hans "monologer". Min pappa har två bröder. Den ena broderns två flickor har anorexia och en den andra broderns son har ADHD.
Har ni någon aning om hur risken är att min sambos och mitt barn skulle få någon neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Ser risken olika ut om det blir en dotter eller son?
Tusen tack på förhand!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons