Fråga Fysioterapeuten om artros

Här besvarar fysioterapeut Per Österberg från Adolf Fredriks Fysiocenter frågor om besvär i rörelseorganen (leder, skelett, muskler). Per är även specialiserad på besvär i rörelseorganen hos barn. Läs mer om Adolf Fredriks Fysiocenter »


Fråga   Artros

Fråga: Stark smärta händer och fötter efter viss aktivitet

Hej!

Ställer fråga här eftersom jag inte kommer fram till något efter utredningar, hittade ett nytt spår och är inne på andra dagen av smärtor.

Är 37 årig kvinna, sedan så länge jag kan minnas har jag fått snabbt trötthet och värk i ben (särskild anklarna och under fötter). Min mamma minns det började åtminstone kring 10 års ålder. Jag kan också minnas att volleyboll var något jag aldrig kunde göra då det gjorde för ont. Jag har dock ett sportigt liv och älskar träning. Spelat fotboll, hockey och nu ridnig och boxning på gym. Det konstiga är att boxning och tex basket är inga problem. Jag har hög smärttröskel och mycket styrka.

 

jag har varit utredd för sjögrenssyndrom pga att när minsta barnet föddes för 5 år sedan svullnade en körtel på halsen upp över natten. Detta var några veckor efter födsel. Jag har alltid varit besvärad med torra ögon, en rött näsa som läkare blev förvånad över då den tydligen var jättetorr och flammig. 

Jag har även blivit inlagd på akut över natten efter att ha förlorat känseln i benen med influensa liknande symptom. Ska sägas att jag hadde mycket högt blodsocker, jag hade ätit mycket påskgodis och de frågade kring mitt blodsocker. 
Jag får ofta frossa och blir \\\"småsjuk\\\", men inte förkylningar som många andra. Detta med blodsocker har jag funderat på och försöker nu ta bort helt. Har normalvikt men är mån om att äkta hälsosamt. Känns som socker kan vara en triggar men vet inte.

Om jag blir kall ute får jag värk i kroppen. 

Nu till problemet. Jag får ingen diagnos men det värsta är smärtan i ben och händer. Gråter av smärta (som i helgen när jag inte kunde gå bredvid dottern som red ). 

Smärtan kommer inte efter träning, yräninfsvärk är nått annat. Smärtan kommer efter arbete i trädgård, bakning, matlagning, lyft, statiskt stående som