Hej! Jag är 34 år, kvinna, 1,69 m, 60 kg. Mitt allergitest visar positivt på björk och gråbo. Björk och gråbo kan ju korsreagera med till exempel tomat och morot. Jag har nu testat både morot och tomat separat och resultatet var negativt. Är det överhuvudtaget möjligt att kroppen reagerar ändå på tomat och morot? När jag åt Bongs köttsoppa kom reaktionen efter ett par timmar. Likaså när jag ätit ketchup. Har kunnat äta det utan problem förut. Mina symptom är inte de klassiska med utslag, klåda osv. Utan jag kan helt plötsligt få myrkrypningar i hela kroppen under huden och musklerna blir jättespända, tungan känns konstig och jag får problem att svälja. Otroligt obehagligt. Eller beror detta på något annat? Jag har varit förkyld och haft en infektion med feber en lång tid - kan det spela in? Misstänker att mitt immunförsvar är rätt nerkört i och med detta. Kan man reagera på detta sätt då? Hur kan man i så fall stärka det? Jag har försökt få svar av min läkare. Jag har inte haft någon större lycka där på grund av språkförbistringar. Hoppas ni kan hjälpa mig att bena ut mina frågor! Tack!