Rekrytering till projekt | Aktiv patient

Intresserad av att delta i diagnospooler och kliniska studier?

Vill du bidra till att öka kunskapen om din diagnos? När du deltar i ett projekt som en diagnospool eller klinisk studie kan du vara med att driva forskningen framåt genom att dela med dig av dina erfarenheter. Finns det ingen klinisk studie eller diagnospool som passar dig just nu?


Publicerad den: 2020-03-12 Uppdaterad den: 2021-02-26
Författare: Netdoktor

Lägg in dina kontaktuppgifter och diagnos i Aktiv patient

Vi kommer att kontakta dig så fort vi har en aktuell rekrytering som skulle kunna passa dig!

När du loggar in med ditt BankID i Aktiv patient kan du:

  • Lägga till diagnos(er) och skriva in vilka läkemedel du använder. 
  • Delta i av patientutbildningar och i diskussionsforum för din diagnos.
  • Ta del av låst material på Netdoktor.se.
  • Gå med i projekt och aktiviteter som matchar din diagnos (om något sådant projekt finns aktivt).
  • Om det ännu inte finns något projekt eller aktivitet som passar din profil kommer vi att höra oss till dig via e-post så snart ett sådan projekt eller aktivitet startar.

Hur fungerar det?

Du skapar ett konto i Aktiv patient genom att logga in med ditt BankID.

Du lägger till diagnos(er) och eventuella läkemedel i Aktiv patient för att på så sätt bli inbjuden till aktuella projekt, forskningsstudier, patientutbildningar, diskussionsforum och andra aktiviteter kopplat till diagnosen. Klicka här för att gå med i Aktiv patient!

Gör en insats för din egen och andras hälsa

Genom att logga in och skapa ett konto i Aktiv patient på Netdoktor kan du göra en insats inte bara för dig själv, utan också för alla andra med samma diagnos. 

Så här går detta till:

  • Genom att du går med i ett projekt du får förslag om, och där delar med dig av erfarenheter och insikter genom att exempelvis besvara olika enkäter, bidrar du till att öka kunskapen om hur det är att leva med din sjukdom och om hur vården och behandlingen fungerar. Med hjälp av dina data som en del i statistiska sammanställningar, kan vi på Netdoktor bidra till att skapa en ökad förståelse, driva opinion och göra skillnad för din patientgrupp. Se ett exempel här, som tog sig hela vägen in i riksdagen.
  • Genom att delta i ett forskningsprojekt du får förslag om bidrar du till att driva forskningen framåt, vilket kan komma att leda till nya eller mer effektiva behandlingsmetoder för din diagnos.

Läs mer om Aktiv patient här »

Tack för att du vill bidra med dina insikter och erfarenheter!

    Gå med i Aktiv patient