Forum Smärta


Varför har jag ont?

Hej, jag är 30 år gammal, något överviktig, men inte fet. Jag har sedan ett par år tillbaka haft problem med smärta i höft och nedre ryggpartiet på höger sida samt leder (främst fingrar och knän). Enligt en sjukgymnast har jag en förskjuten höftled. Detta tror jag kan vara grunden till min smärta. Men sedan röntgen visade på att det inte var något reumatiskt (läkaren på VC letade artros), så jag tänkte jag kolla om tips här.
Min smärta i ryggen kommer och går, nu allt vanligare. Oftast strålande och intensivt. Jag har en knöl jag misstänker(misstänkte) är en fettknöl eller muskelknut och jag tror den kommit åt nerver. Men smärtan går ner i benet och ibland är den olidlig. Jag försöker massera bort den, men inget händer. Jag har flera liknande knölar utspridd över nedre ryggen, men denna jag talar om är närmast det jag upplever som källan.Jag har i övrigt ont i lederna. Fingrar, knän osv gör dagligen ont vilken var anledningen till läkarens artros-fundering. Jag tog dessutom bort en leverfläck som var en godartad cellförändring år 2014 (tror inte det har något med saken att göra, men lika bra nämna känner jag) som satt på min triceps.
Jag har de senaste åren blivit allt mer orklös vilket kan bero på sömnsvårigheterna jag har, delvis pga ADHD, men även min smärta. Det finns även andra problem som är mindre jobbiga och för mig orelaterade, men jag kan ha fel igen så jag hoppas jag fick med det mesta så att ni kan hjälpa mig hitta rätt.
Bör jag gå tillbaka till läkaren, ska jag gå till en massör eller ska jag ut och röra mig mer som vissa föreslår? Jag börjar ge upp..
Tack på förhand,Jay

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons