Forum Smärta


Forumtråd: Utredning smärta

Hej! Någon här som kan tipsa om vad jag ska be läkaren undersöka/ta prover på? Läkaren tycker att jag ska träna mer bara så får vi se vad det ger.

Då jag vaknar är jag stel i kroppen ffa nacke/skuldra, ländrygg och vader. Känner att jag behöver mjuka upp kroppen med stretchövningar. Då jag gör dessa rörelser tar det emot och smärtar i musklerna. Smärtan liknar träningsvärk.
Framåt dagen blir det något bättre för att framåt eftermiddagen bli sämre igen. Då jag bär saker som är lite tyngre eller framförallt otympliga där jag behöver använda ett större rörelseomfång så känner jag ett motstånd, smärta och kraftlöshet i musklerna. Kraften känns inte nedsatt då jag kan jobba nära kroppen med bra grepp. Däremot har jag smärta även i dessa lägen. Då jag burit något tyngre ökar symtomen i 2-3 dagar. Så även om jag jobbat långa dagar, ansträngt mig för mycket fysiskt eller stressat. Jag kan inte jobba statiskt eller repetitivt, tappar direkt kraft. Jag är mycket beroende av pauser under dagen och att iaf ett par ggr lägga mig och sträcka ut kroppen då jag annars känner mig hoptryckt i nacke/skuldra. Det är som en trötthet i muskulaturen och det är en ansträngning att hålla överkroppen uppe. Då jag sträckt ut kroppen blir det något bättre en stund. Det är som att jag har ett ständigt påslag av spänning i musklerna. Över dagen är det alltså nödvändigt att jag rör mig och smärtan och stelheten minskar, för att sedan framåt eftermiddagen öka igen. Om jag är hemma, inte jobbar och har möjlighet att göra mindre, vila oftare men växla med aktivitet så mår kroppen som bäst.

Efter en dags jobb behöver jag åka hem, ta det lugnt, lägga mig och sträcka ut kroppen. Är då väldigt trött, både i kroppen och mentalt. Det känns ofta helt oöverstigligt att göra det som behövs i hemmet denna tid. Somnar mellan 19-21. Har även ett ständigt sus i öronen, tinnitus.
Jag är frusen. Ofta kall om händer och fötter. Måste alltid ha värmeunderställ och hålla mig varm. Upplever att bomullströjor kyler och har jag inte ullunderställ så har jag mer ont i kroppen i flera dagar. Samma sak om jag utsätter mig för drag, även så kort stund som några minuter. Då är jag sämre i 2-4 dagar.

Det är något som inte stämmer med regleringen av temperatur. Jag är frusen men får ibland svettningar och blir för varm.

Jag har svårt med åtsittande kläder. Om en jacka är för tung eller trång i ärmarna så får jag ont där den sitter åt. Vissa tröjor funkar inte såsom brottarlinne eller bikini som man knyter bakom nacken. Ibland är jag beröringskänslig på vissa ställen av huden men ibland inte. Det växlar. Jag är inte öm i musklerna då någon trycker för att undersöka, känns snarare stumt.

Känns inte som träning är hela lösningen.

Be om att få bli utredd för fibromyalgi.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons