Forum Smärta


Svanskotan, trillade på stol = svårt att sitta

Hej! Har ett problem som suttit i i ca en vecka. Satt framför datorn när plötsligt ett ben på stolen gick av, oturligt nog landade jag på något sätt med svanskotan eller vad det nu är mitt på ett hårt plaströr. Visst låter det mesigt men fy satan vad ont det gjorde vill jag lova, blev helt ärligt tårögd. Det skumma är att det gör fortfarande nästan lika ont, har testat att käka Alvedon vilket inte hjälper. Stora mängder alkohol verkar fungera bra men det känns inte som en långsiktig lösning då det inte vore uppskattat på jobbet och kostar för mycket. Så vad ska jag ta mig till? Finns där ngt smärtstillande piller som hjälper men man inte blir alltför mentalt handikappad av? Kanske sjukgymnastik man kan göra hemma eller på gymmet? Tyvärr är vårdcentralen utesluten då jag lider av läkarskräck och har läst att undersökningen involverar ett finger i ändtarmen... :/ Ni som svarar bemöda er inte ens med att föreslå vårdcentralen tack, står valet mellan någon annans finger i ändtarmen eller smärta så är tyvärr smärta för min del det givna valet.

Jag fick svår smärta i svanskotan i samband med fall för lite mer än ett år sedan. Eftersom min kropp har en tendens att krångla var jag rädd att jag skulle få ännu ett kroniskt problem. Men det gick över! Detta hjälpte mig: Kombination av Alvedon och Voltaren. Voltaren finns receptfritt på apoteket, men man kan faktiskt ta dubbla dosen mot vad som står som maxdos på förpackningen (jag fick faktiskt det rådet av sjukvårdsupplysningen). Mitt råd är att köra maxdos Alvedon och Voltaren i kombination under en period tills smärtan minskar. Ipren+Alvedon funkar också. Om du dricker alkohol i samband med att du tar smärtstillande så kan faktiskt effekten av värktabletterna bli sämre. Fick akupunktur av sjukgymnast och det hjälpte. Jag var hos läkare och sjukgymnast på vårdcentralen. Det var inget tal om något finger i ändtarmen. Däremot röntgades området runt svanskotan. Tänk på att även om du går till vårdcentralen så kan ingen tvinga dig att göra en undersökning mot din vilja. Du kan neka. Det gör vidrigt ont efter att ha slagit i svanskotan. Jag kunde inte heller sitta på ett tag. Ju bättre smärtlindring man får i det akuta skedet, desto större chans att det går över.


Smärtlindring, ska inte föraktas men är enligt min erfarenhet bara symptomlindring. Den antiinflammatoriska effekten kan vara av godo i många fall. För min del skulle jag uppsöka helst en osteopat, duktig naprapat eller varför inte en kunnig sjukgymnast som kunde titta närmare på det och ge övningar och råd. Jag råkade själv ut för en liknande olycka i unga år, som inte är direkt handikappande men som jag tror hade läkt ut bättre med rekommenderad behandling på ett relativt tidigt stadium.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons