Forum Smärta


Strålande smärta i höger lår som smyger sig fram

Ja, rubriken säger väl det mesta. Men när jag sitter för länge i en viss position så får jag en hemsk smärta i höger, och enbart höger, lår som smyger sig fram. Vaknar ett flertal gånger per natt av ren smärta och jag måste då byta position på benet, och det försvinner då mer eller mindre direkt. Någon som har den blekaste aning om vad det kan röra sig om, eller borde jag uppsöka en läkare?

Är det en strålande smärta eller huggande.


Jag har samma problem men har ännu inte fått något bekräftat. Googla på "ichias". Det kan vara det.


Det kan vara ichias. Har själv problem sedan något år med detta. Fast på mig strålar det från höften och ner i benet. Sjukgymnast kanske kan ge övningar eller akupunktur kan hjälpa. Men ger inte mycket för akupunktur som sjukgymnasten ger. Går själv till en med utbildning i kinesisk medicin.


Jag hade/har problem av den typ som du beskriver. Var mycket påtagligt i samband med att jag kört ett mationspass. Tog kontakt med min husläkare som ganska snart, efter en röntgen, satte diagnosen spinal stenos. Fick ett streching program, ett enkelt sådant, som jag kör tre ggr per dag. Det visade sig att jag för det mesta kan klara mig med två panodil per kväll strax innan jag skall lägga mig, men någon gång per månad så är jag på grund av smärtan tvungen att ta en 20 mg Esomeprazol, gillar inte denna medicin på grund av att jag blir sömnlös i stort hela natten. Men.... ta kontakt med din läkare, helt klart den åtgärd som är att föredra.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons