Forum Smärta


Ont i bröstet

Hej.
För ca 6 månader sen började jag få mer och mer ont i mitt bröst, det började som en svag smärta och har utvecklats under tiden och blivit mer och mer smärtsam.

Smärtan sitter ganska högt upp i bröstet och i mitten av den. Det gör när jag andas ut så att bröstet sjunker ihop samt också när man trycker i mitten på bröstet eller när jag gör vissa rörelser. På senare tid har det även börjat göra ont i en punkt till vänster om bröstet. Smärtan kan beskrivas som huggande/brännande och kommer i ögonblicket jag gör något av ovan beskrivet, det gör alltså inte ont om jag bara "sitter still".

Om jag pressar en kort stund på bröstet och släpper så känner jag inte av smärtan lika mycket när jag "andas ut som ovan" dock kommer den tillbaka efter ca 10 sekunder. Likadant om jag streckar vänster bröst så försvinner den onda punkten i några sekunder men kommer tillbaka sen.

Jag har ätit antiinflammatoriska samt smörjt med Ipren gel i ca 15 dagar utan att det hjälpt avsevärt mycket.

För övrigt är jag en väldigt atletisk människa, tränar väldigt mycket, både styrketräning samt kampsport.

Har en känsla av att detta har uppkommit av att jag mycket förut sträckt mig bakåt så det "knakat" till i bröstet för många gånger, samt även kanske av kampsporter att man tagit emot många smällar i bröstet.

Det känns som att jag aldrig blir av med det här och vet inte riktigt vad jag längre ska göra.

Tacksam för svar.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons