Forum Smärta


Klåda, m.m..vid fibromyalgi ?

Hejsan ! Undrar om det är vanligt hos er andra som har fibromyalgi att ni får "kli-attacker" ? Jag får väldiga "kli-attacker" emellanåt och då är det främst på benen men även över hela kroppen ibland, river så att jag får märken efteråt. Ofta får jag oxå en känsla av att gå rakt in i ett riktigt taggigt snår (och det känns då i benen när jag går), ingen behaglig känsla direkt. Undrar om detta är vanligt hos fibromyalgiker ?

Hej, jag har haft fibro i många år och upplever precis samma somdu gör. Det känns även som om det kryper en liten fluga eller rinner något på benen ibland. Visst känns det konstigt.


Ja, det känns jätte konstigt ! Ibland får jag såna där myrkrypningar oxå som är fruktansvärt äckliga och då går det inte att vara still ! Tyvärr så kommer de oftast på nätterna när man egentligen vill sova.


Jag har väldigt ofta kliattacker på mina smalben, och känner ibland av den där känslan av att nåt kryper och rinner. Men jag har inte fibromyalgi, så det måste nog vara något separat? Väldigt nyfiken på vad man kan göra, ibland river jag sönder huden helt.


Hejsan, jag känner igen dessa symptom som gärna kommer kvällstid. Jag har däremot ett annat problem också. Är helt övertygad att jag har fibromyalgi och en läkare jag träffade snabbt en gång var också inne på det eftersom jag haft smärtor i flera år. Men problemet är att min husläkare tydligen tillhör den skaran som inte "tror" på fm. Frågade honom om detta en gång och fick till svar "nej, jag tycker inte du är den typen." Jag känner mej helt förtvivlad och vet inte vart jag ska vända mej. Hoppas någon kan ge mej tips.


Hej! Jag hade klia-attacker under flera år men de är borta nu. Jag köpte svampsalva (t.ex Daktacort eller Pevaryl ) på apoteket och smörjde huden där det brukade klia 2 ggr /dag. efter 2 veckor var all klåda borta. Jag fick ett tips av en kompis så jag provade och det fungerade. Det kanske kan hjälpa fler.


Jag har oxå kliattacker emellanåt! För något år sedan kliade det så jag höll på att bli tokig. Det såg ut som om en katt gått lös på mig!Och jag blev som svullen i rivmärkerna, som nässelutslag. Fick allergitablett att ta och då lugnade det ner sig, men det kommer sådana attacker ibland. Hudläkaren sa att stress kan utlösa sådant, så när värken är jättejobbig och det händer en massa runt omkring en, så orkar jag inte psykiskt.. Brukar märka att då blir det värre med dessa kliattacker. Fibron för med sig så in i bombens mycket..


Mot klådan kan jag rec LERGIGAN. Prata med din doctor . MVH Herka


Hej Det är jobbigt med klådan jag har haft fibromyalgi i två år och det är andra gången jag har det jag tar salubrin i salva och det hjälper lite


Hej Det är jobbigt med klådan jag har haft fibromyalgi i två år och det är andra gången jag har det jag tar salubrin i salva och det hjälper lite

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons