Forum Smärta


idér på varför man har ansiktssmärta?

Jag håller på att bli tokig på den dagliga huvudvärken som känns i nacke, tänder, bakom ögonen och näsroten med nästäppa som följd.Har gjort det mesta nu tycker jag vad mer kan det vara? Har bokat tid hos husläkare för remiss till smärtrehab eftersom detta pågott i över ett år nu. De jag har gjort är att kollat tänder (även hos bettspecialist), öron näsa hals och neurolog..allt bra där. Min sjukgymnaster säger att det kan vara en nackskada så jag gick till kiropraktor men efter många om och men gav hon upp. Hon såg massa fel med min nacke men ingenting hon kunde göra ngt åt. Kommer smärtan från nacken? Förmodligen men varför gör det så ont i ansiktet, precis som om smärtan börjar inne i huvudet? Håller på att bli tokig på det här!

Oj, det låter jättejobbigt. Att ha smärta och inte få hjälp! Smärtrehab låter som en bra idé. Dom har kollen helt enkelt. Nackskada? Men har du skadat nacken då?... Hoppas på snar bättring! ps. Har du piercings i tungan/ansiktet så kan det vara en idé att ta bort dom.


Oj det lät inte kul inte. Men vad trist att du inte fått ngn hjälp av de läkare du varit hos. Nackskada kan ge mycket bekymmer med ont i huvet. Är du utredd? Har du diskbråck eller så? Tja jag kan inte ge några som helst råd. Jo ett: Jag har en spikmatta som jag ligger på för min nack/rygg värk som går upp i huvet men mer på baksidan av huvudet och den hjälper mig att slappna av och bli lugn inombords. Kanske kan vara värt att pröva innan du kommer till smärtrehab! /Trinan


Jag har en liknade huvudvärk som känns i tinningarna, pannan, nacken, lite i tänderna och bihålorna... det är så jobbigt, har haft det i flera år!


Hej, Lynx! Huvudvärk kan ju ha väldigt många olika grundorsaker, så det är bra om du kan försöka dra dig till minnes när och i vilket sammanhang det hela började. Det kan ju handla om allt från fall, slag, whiplash eller annat trauma, till mer stressrelaterade faktorer (sociala, ekonomiska, hälsomässiga). Tänk bakåt i tiden och se om det var något speciellt som hände i ditt liv vid tiden för huvudvärkens start. Då blir det lättare att rekommendera vilken typ av terapi du skall söka dig till. Summa summarum: Man måste hitta bakomliggande orsak(er) för att kunna bli av med symptomen. Läs gärna Ulf Stenström Kiropraktik´s sida om huvudvärk här: http://hem.bredband.net/ulfstenstrom/huvudvark.html


Har det blivit bättre för dig Lynx?


Hur har det gått för dig lynx?!?!?! Jag har exakt samma symptom och lyckas inte få någon hjälp. Blir skickad runt bland läkare, röntgen, specialister osv, men ansiktsvärken består! Du är den första som vet hur det är och det var sannerligen skönt att läsa dina rader här.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons