Forum Smärta


Huvudvärk samma tid, varje dag(Man 24år)

Hej!
 
Jag har på sistone haft en hel del huvudvärk som jag bara trott varit tillfällig, och till följd av stress. Nu efter nästan två veckor börjar jag bli orolig för min egen förmåga. 
 
Varför jag anar oråd är på grund av hur den återkommer. Varje dag ca. 2-3h efter att jag vaknat och gått upp börjar huvudvärken, för att sedan gå över framåt middagstid(innan middagen ska tilläggas). Under denna period ökar smärtan gradvis, tills jag mer eller mindre måste lägga mig ned för att inte börja snubbla och råka göra mig illa.  Detta mönster upprepas varje dag, vid samma tid, som en klocka. Morgon och kväll är inga problem, men det börjar bli ett stort orosmoln när jobb och studier börjar komma i kläm. 
 
Huvudvärken är lokaliserad till området precis över vänster öga mot tinningen. Smärtan kan beskrivas som pulserande med några sekunders mellanrum, och när smärtan ökat börjar vänsterögad reflexmässigt blunda/blinka. Det känns lite som när man klämt fingret i dörren, och fingret börjar pulsera med smärta.
 
Det jag har provat:
Huvudvärkstabletter - Trodde först att detta fungerade, men det visade sig bara vara att smärtan hunnit gå över när tabletterna börjat verka. Har provat både Alvedon och Ipren, var för sig och i kombination(två alvedon och en Ipren).
Vatten/Näring - Har börjat vara noga med att äta frukost, lunch och middag vid samma tid, och med varierat innehåll. Har även börjat dricka mycket mer vatten, utan resultat. 
Sovvanor - Sover ordentligt mellan ca. 23:00-09:00, med någon timmes variation. Sover aldrig mindre än 7h per natt. 
Miljö - Har varvat studerandet med husbyggande och kontorsarbete. Husbyggande sker ute på landstället, studerandet hemma i lägenheten, och kontorsarbetet inne i stan. Huvudvärken kommer oavsett sysselsättning. 
Alkohol - I lördags drack jag ett par glas vin och blev lite småberusad. Jag kände dock ingen skillnad i smärtan under gårdagen. I övrigt dricker jag väldigt sällan(ca. 1 flaska vin/ett par öl på två-tre månader)
Andra mediciner jag ätit är främst för pollenallergi(Ebastin och Loratadin) samt ångestlindrande(Atarax, Teralen och Lergigan). Inga övermängder har tagits av några läkemedel, och i och med denna huvudvärk har jag successivt plockat bort alla läkemedel, och sedan en vecka har jag inte ätit vare sig ångestlindrande eller allergimedicin. 
 
Min främsta tanke har varit migrän, något som jag inte haft förut, och som ingen i min familj har. Varför jag känner mig tveksam är just för att jag inte känner någon ljuskänslighet eller starkt illamående. Stress är antagligen en faktor, och jag kan medge att jag haft det väldigt jobbigt och stressigt det senaste året(studier, familj & ekonomi har varit i blåsväder), men nu i sommar har allt fungerat bra, och jag har bara mått bättre i övrigt. 
 
Jag är på väg att boka en läkartid, men jag har haft ganska dålig erfarenhet av min vårdcentral, så jag vill gärna få lite kött på benen först. Dessutom funderar jag på att prova något receptfritt läkemedel innan jag går dit. 
 
Är väldigt tacksam för all respons och alla tips!
 
/L
 

Hej, jag tror ändå att det är migrän anfall du får, man behöver inte känna mer än pulserande huvudvärk. Sen undrar jag om du äter samma frukost varje dag och om dina problem börjar efter frukosten? Då ska du börja fundera på vad du äter, kan vara så att du äter något som du inte tål. Jag hade liknande problem och upptäckte att jag  inte tål mjölk, så när jag slutade med alla mjölkprodukter upphörde mina besvär med  daglig huvudvärk. Har nu fått en diagnos att jag är extrem laktosintolerant. Så mycket problem kan nog botas med omläggning av kosten. Hoppas detta blev till någon hjälp.


Hej!
Hortons huvudvärk. Jag hoppas du fått hjälp. Imigran-penna är räddningen.
Vänliga hälsningar /Urban 


Jag åt huvudvärkstabletter varje dag under några veckor. Efter ett tag fick jag huvudvärk av att inte längre ta tabletterna. Fick en fruktansvärd migrän när jag insåg att jag var förgiftad och måste sluta med Treo (i mitt fall). Men jag har lidit av migrän nästan hela livet. Tyvärr började min migrän i din ålder, jag är 65 idag. Imigran eller Zomig är min räddning, men obs! man kan bli förgiftad även av dessa mediciner!


Hej!
Läs på denna länken
Här diskuteras olika huvudvärks-åkommor som kan karakteriseras som
Svår neurovaskulär huvudvärk
Se om något passar in på dig, så vet du kanske mer om vad du ska söka hjälp för
http://neuroreg.se/sv.html/svar-neurovaskular-huvudvark-om
Vänligen,
Tommy
 


Om du vill testa ett recepfritt läkemedel som vanligtvis används mot migrän, kan du köpa ZOMIG Nasal (nässpray) på Apoteket
Innehåller två doser. Tag en åt gången
Hjälper detta är det sannolikt någon form av migrän du har
Sök i så fall hos en Neurolog för att få hjälp
 
Vänligen,
Tommy

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons