Forum Smärta


Hjälp!! Ont och stel i ryggslut samt vänster piriformis

Jag har sedan februari haft problem med min rygg. (alltså i 2-3 månader)Har alltid varit aktiv, tränat gruppträning och haft Pt.Börjad springa i januari och det är nu det enda som fungerar som motion för min kropp. Har varit hos naprapat som gett strechövningar mm. Min pt har gett mig ett rörelseprogarm, men det känns inget vidare ändå.-Kan inte lyfta tungt och det hugger till i ryggen när jag böjer mig i vissa lägen. -Har även svårt att ta mig upp från liggande och sittande. -Har även ont på natten när jag ska sova... kan inte sova på mage längre, då det känns som som ryggen ska gå av.-Piriformis i vänster bakdel är jobbigast. Det mol-värker om vartannat.Någon som känner igen sig o vet hur man ska göra??

Hej!
Jag upplever exakt samma smärta som dig och när du förklarar dig i vilka tillfällen som du känner av smärtan så matchar det precis när jag också upplever smärtan som dig. Du skriver som rubrik att du är stel i ryggslut, även så är det för mig. Har nu varit skadad i rygen i ett och ett halvt år. Har sökt vård hos massa med olika vårdpersonal som personlig tränare, kotknackare, osteopat mm. Inget av det har hjälpt så känner igen det i det som du skriver. Dock var jag hos en osteopat för cirka 2 veckor sedan och ska tillbaka om några dagar så om osteopat kan vara vägen till en bättre rygg utan smärta vet jag inte än :) Men vi kanske inte lider av samma sak heller... Har du provat på kotknackare eller osteopat? Själv spelar jag i ett fotbollslag där tränarna håller upp ett varnande finger för kotknackare och osteopat för ibland kan det bara förvärra din situation. Men eftesom jag har testat det mesta och är trött på att ha ont så försöker jag med allt. Kotknackare fungerade inte för min del men kanske skulle det vara något för dig. Det kan vara en disk som gör ont eller något liknande och då kan de kanske dra rätt dig. Annars är osteopat ett alternativ som kan fungera.
 
När kom din smärta förresten och har du någon annan skada innan du fick ont i ryggen? En tidiagare skada kan vara grunden till att du har ont i ryggen. Så är det troligtvis med mig i alla fall (enligt osteopaten). Jag stukade fötterna 6 gånger, tre gånger på vardera fot under ett belopp av 1 år. Påfrestningarna blev för stora och jag kom igång med träningen för fort... Efter det blev jag knäskadad i cirka 1,5 år. Som knäskadad bestämde sig min kropp att stödja sig mer på ena benet och därav (förmodligen) fick jag smärtor i nedre delen av ryggen. Så om du har tidigare skador så kan alltså det vara grunden till att du har ont i ryggen idag. Som sagt om du testar på kotknackare eller osteopat så håller jag upp ett varnande finger för det, det kan förrvärra men kan också vara lösningen till att du kommer må bättre :))
Hoppas detta kan vara till någon hjälp! Som sagt mår inte jag bättre än av det här men kanske gör det längre fram! Lycka till :)


Hej! TAck för svar. Jag har varit hos naprapat två gånger, vilket kändes sådär. Hon masserade, knäckte lite kotor och gav mig ström i ryggslutet. Jag fick även linniment. Jag har inte tränat gruppträning/styrka alls sedan februari. Har fått rörelseprogram från min pt och har joggat minst 7km kanske 2-3 ggr i veckan. Min pt säger att jag får räkna med att kanske bli bra till hösten (hon har själv haft liknande problem)Det har blivit bättre, kan nu ställa mig upp utan problem och vissa böjningar/rörelser känns bra. Jag får däremot ont vid nysningar. det hugger liksom till i ryggslutet...försöker ofta "kväva" nysningen för att det känns obehagligt.Har använt en tuberoll/foamroller för att massera triggerpunkter i säte och ben. Har även en tennisboll som masserar sätet (piriformis) och det är jätteskönt. Känner kanske att det är det som hjälpt bäst. Tidigare har jag inte haft någon skada. Det är det som är det knäppa. Att det bara helt plötsligt, när man känner sig som starkast...får ett bakslag som sedan gör att man inte kan träna alls på flera veckor. Kanske att jag stressade kroppen och belastade fel under något pass. Jag ramlade i en trappa i förra året, då jag liksom drutta på sätet nedför trappstegen, men det borde väl inte ge utslag så sent? Eller? Tänkte om det blivit en spricka i kotorna eftersom det gör ont vid nysning.Men jag känner mig fortfarande osäker på hur jag ska göra. De runt omkring mig tycker jag borde gå till en idrottsläkare...och det lutar nog åt det.Hur känns det för dig nu? Har du fått hjälp?
 


Hej! 
Jag lider av samma problem som ni. Molnande smärta i vänster skinka varierat med trött svank. Mina besök hos Osteopat/sjukgymnast har inte givit så mkt känns det som ( man vill väl ha en qvickfix) jag vill bli av med detta nu. Men min undran är om det skulle vara en svag psoas som skapar piriformis syndrom. Jag skall ge mig in i yoga världen för att få orning på oblans i kroppen och hoppas på att det ger ngt.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons