Fråga doktorn

Fråga   Reumatism

Fråga: kan sacoiliit vara något annat?

Hej! Jag fick för 1,5 år sedan diagnosen sacroiliit. Detta pga genen HLA B27 och en förändring i sacroas (?) leden (någonstans i beckenet). Samt att jag hade så ont nattetid på morgonkvisten att jag inte kunde sova. Det var dock inte i bäckenet jag hade ont utan i bröstryggen. Jag fick beskedet ca 1 år efter jag hade fött tvillingar och jag trodde och tror väl mkt att mitt kom av delade magmuskler och för svag rygg. Jag började träna och har faktiskt inte haft några problem på 1.5 år. Förutom senaste veckan då jag fick irit som jag har hört är besläktat och jag haft en gång förut. Jag skulle ändå gärna läsa på om sacroiliit men hittar ingen information? Där jag hittar det står det nästan = tecken med , vilket min doktor sa att inte var fallet? Vad säger du? Kan jag utveckla Beschtrews? Vad är skillnaderna?

Svar:

Kombinationen av symptom med sakroiliit, irit och smärtor i bröstryggen inger onekligen misstanke om att detta kan röra sig om en variant av inflammatorisk ryggsjukdom. Om dina ryggbesvär är konstanta bör definitivt söka igen och diskutera detta med din läkare.

Läs mer om symptom vid reumatism »Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.