Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Information

Tio år i patientens tjänst

I år firar Netdoktor tio år på webben. Läs VD Ann-Charlotte Beckmans krönika, där hon berättar om tiden från starten 1999 till idag.

 

Tio år i patientens tjänst - det är värt att fira! Netdoktor står alltid på vårdtagarens sida, det behövs i dagens samhälle där patienten själv skall vara delaktig i allt från val av vårdgivare till behandling. Jag glömmer aldrig den äldre man som deltog vid en Netdoktorträff på Kulturhuset och precis hade fått beskedet att han hade prostatacancer. Han berättade att han hade givits två valmöjligheter av läkaren - operation eller medicinsk kastrering?&nbsp Hur skulle han kunna välja? Behovet av oberoende medicinsk information på ett språk som alla kan förstå blev akut för den mannen.

I dag kan Netdoktor erbjuda just det - och ännu mer! Hos oss finns den samlade kunskapen från många av Sveriges ledande experter inom olika områden och dessutom andra patienter som kan dela med sig av sina erfarenheter. Just den kombinationen är unik och något vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda. Vi vet från undersökningar att det patienten helst efterfrågar är mer tid hos sin läkare, och som nummer två, möjligheten att träffa andra i liknande situation.

När vi startade 1999 var Netdoktor före sin tid med en community inom depression. Det har hänt en hel del sedan dess i och med den explosionsartade utvecklingen av sociala medier. Med över 400 000 unika besökare per månad har trafiken nästan tredubblats de senaste sju åren. Sedan starten har Netdoktor bytt teknisk plattform tre gånger, senast i oktober 2008, och har i dag ett 30-tal communities inom olika områden som till exempel barn &amp graviditet, övervikt, depression, reumatism och nu senast ADHD med totalt över 100 000 medlemskap.&nbsp Depression är fortfarande ett av våra mest aktiva communities med cirka 8 000 medlemmar som skriver över 1 000 inlägg i bloggar och forum varje månad.

Inför Netdoktors tioårsjubileum har vi pratat med en av alla dessa medlemmar. Läs gärna ”Gemenskapen är otrolig” där Kedjan, som varit med från starten, delar med sig av sina erfarenheter och möten från Netdoktor, såväl på nätet som i verkliga livet. Titta också till intervjun med Sven Britton, professor i infektionsmedicin, en av alla våra experter som genom åren har bidragit till Netdoktors innehåll i form av faktablad, intervjuer och expertsvar. Han säger bland annat ”Jag anser att Netdoktor är en pålitlig och modern sajt med bra känsla för aktuella ämnen, vilket jag tror är anledningen till att sajten har funnits så pass länge som den gjort”.
&nbsp
Jag är väldigt stolt och glad över att vara en av alla de som bidragit till Netdoktors innehåll och den starka tillväxt som vi har haft under de senaste åren. Och känner mig lyckligt lottad som har ett kul och meningsfyllt jobb att gå till varje dag.

/Ann-Charlotte Beckman, VD

P.S. Det skulle vara kul om du, i kommentatorsfältet nedan eller i forumtråden ”Netdoktor firar tio år”, skriver några ord om vad Netdoktor har betytt för dig.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.