Fråga experten om sköldkörtelsjukdomar

Här besvarar Kenneth Ilvall på Netdoktors besökares frågor kring hypotyreos eller annan sköldkörtelsjukdom. Välkommen att ställa dina frågor!  

Vill du veta mer om Sköldkörtelkliniken, klicka här »


Fråga   Hormonsjukdomar

Fråga: Rädd för att få MS

Hej !  14år rädd för att ha MS OBS! inge sköldkörtelsjukdom förlåt

Hej !  jag har haft så ångest och stress väldigt länge i nästan 6 veckor och det går inte bort jag bara glömmet bort de men ändå så känner jag symtom. Jag tror att jag är deprimerad och MYCKET OROLIG.

Jag har åkt till doktor än 5 gånger, ringt ambulansen 3 gånger och ringt 1177; 7 gånger mina symtom är (trötthet men inte alltid) Alltid orkeslös och konstiga yrsel och synnedsättning och nervproblem tror jag. Om man skulle t.ex äta citron så kan man få rysningar? men jag har fått rysningar i huvudet och nästan i ansiktet typ halsen och hakan och kroppen nu men jag får bara rysningar i huvudet när jag får rysningar i kroppen utan de kommer inte plötsligt. Jag haft de sen jag trodde att jag skulle få en stroke men de var för 1 vecka sen.

Jag trodde att jag hade först Diabetes sen cancer sen kärlkramp sen hjärtsvikt sen bröstcancer/lymfom/leukemi eftersom jag hade en ärtstor knöl under armhålan fast doktorn sa att de inte var nåt så farligt. Sen stroke och NU Multipel Skelros????. Jag har läst så mycket på 1177 vårdguiden och de kommer bara upp dom dödligaste sjukdomarna. Då får jag sån ångest. Min doktor är så snäll och har gjort så många tester???? och allt var normalt. Men dom här symtomen går inte bort och varje gång jag får smärtsymtom så söker jag upp det och då får jag ångest igen????. Doktorn gav mig också tabletter mot oro och ångest men jag får svårt att andas efter jag tagit tabletterna???? och särskilt efter jag tagit vitamin tabletter som stärker immunsystemet????.

Jag får stark ångest varje gång jag går till doktor eftersom jag är rädd för vad svaret kommer bli och hur min kropp ser ut. DET är så typiskt att jag glömmer bort allt jag vill säga till doktorn när jag kommer dit. 

ALLT DE HÄR hände efter jag precis flyttat till en ny kommun och skola ( trelleborg Komun ) Jag har vart nervös orolig och mycket stressad fast jag ändå bantat/fastat och jag hade en Presentations REDOVISNING redan efter 3 dagar jag kom + att jag glömt min dator hemma så många gånger och fått springa hem dom sista 3 minuterna innan skolan börjar. Jag kan inte sova varje dag eftersom jag är rädd att vakna och få hjärtinfarkt eller stroke eller att dö i sömnen och jag pratar med mig själv hela tiden och säger att \\\"jag kommer inte leva idag utan tänk om jag dör\\\". Jag har aldrig trot att ångest och stress har vart så här STARKT. Nu ska jag äntligen få träffa en av TRELLEBORGS BÄSTA SPECIALISTER. Jag hoppas inte jag har MS men varje gång så tror jag att jag måste ha en livshotande sjukdom???? Jag fick också en gång en panikångest tror jag och jag blev väldigt rädd eftersom jag tappade känsel med andningen och kunde inte andas i 2 sekunder de låter mer som en MS för att om man har MS så har man också blodbrist och jag har lite av blodbrist symtom de har jag läst på 1177 vårdguiden.

Tack ! och förlåt att jag skrivit så mycket men jag kom ihåg mina symtom nu eftersom jag fick tid att tänka o jag e väldigt glömsk sen de här började????

 

Svar:

Hej!

Beklagar att jag inte svarat tidigare, frågan har tyvärr inte synts i det flöde som inkommer till mig varje dag.

Jag är helt övertygad om att du lider av hälsoångest som kan bli nästintill förlamande om man inte får rätt hjälp! Du MÅSTE träffa en barnpsykolog och troligen även en psykiater då du annars riskerar att cirkla in i dessa tankar så fort vården avskriver en sjukdom som råkar passa in på dina symptom. Allt det du beskriver passar in på ångest och du kommer fortsätta ha symptom tills du får rätt hjälp med att kanalisera dina tankar. Jag önskar dig stort lycka till och visa gärna detta svar till din läkare på Vårdcentralen med din fråga så är du snart på rätt spår!

Lycka till//Kenneth Ilvall


Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad
Tagit bort lio

2021-08-25 | 20:40

av Kenneth Ilvall

Värk i kroppen

2021-08-4 | 14:13

av Kenneth Ilvall

Mår dåligt av Levaxin

2021-07-28 | 22:03

av Kenneth Ilvall

Levaxin och sömn!

2021-07-30 | 08:19

av Kenneth Ilvall

Pressat TSH

2021-03-9 | 09:28

av Kenneth Ilvall

Justera levaxin eller liothyronin

2021-08-14 | 10:44

av Kenneth Ilvall

Fluktuerande TSH värden

2021-05-11 | 21:57

av Kenneth Ilvall

Stötar och ilningar

2021-05-6 | 10:43

av Kenneth Ilvall

Hypothyreosprover

2021-04-26 | 14:14

av Kenneth Ilvall

Skadad/flyttad svällkropp

2021-08-10 | 15:16

av Kenneth Ilvall

fluoxetin

2020-10-12 | 10:55

av Kenneth Ilvall

Sluta äta Levaxin?

2020-10-10 | 15:00

av Kenneth Ilvall

Magsäckens storlek

2020-10-9 | 16:02

av Kenneth Ilvall

Glömd medicin

2020-09-30 | 11:50

av Kenneth Ilvall

Bilder framför sig

2020-09-30 | 19:53

av Kenneth Ilvall


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.