Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Pågående projekt | Aktiv patient

Projekt för effektivare hjärtsviktsbehandling

Projektet går ut på att personer med hjärtsvikt får monitorera och följa förändringar av sina hjärtsviktssymtom. Vi har rekryterat deltagare som vill testa en ny app vars syfte är att förbättra den förebyggande vården för hjärtsviktspatienter. Via appen får deltagarna bland annat kontinuerlig uppföljning av erfarna hjärtläkare.


Publicerad den: 2019-11-06 Uppdaterad den: 2020-04-30

Projekt för effektivare hjärtsviktsbehandling

Kvoten för denna studie är uppfylld och det går inte längre att anmäla sig. 

Kriterier för deltagande:

  • Diagnostiserats med hjärtsvikt.

  • Har tillgång till en smartphone som kan ladda ner appar.
  • Har de senaste 12 månaderna varit på provtagning där du har gjort: En ejektionsfraktion, EF (mått på blodvolymen som hjärtat pumpar ut vid varje slag) samt ett blodprov som kallas för BNP eller NT-proBNP (mäter peptidhormon). För att kunna delta i projektet ska EF-värdet vara under 40 procent och NT-pro-BNP över 500. 

Du kan få fram dina provsvar genom att kontakta din vårdcentral, ditt sjukhus eller din behandlande läkare. Oftast kan du även hitta provsvaren via 1177 Vårdguidens e-tjänster (Mina vårdkontakter). 

Hur går det till?

Om du uppfyller kriterierna kommer du få en kod som gör det möjligt för dig att ladda hem appen ”Hjärtsviktsmottagningen” gratis. Via appen får du tillgång till personlig uppföljning och råd av erfarna hjärtläkare under ett års tid. 

Du kan dokumentera ditt hälsotillstånd och läkarna kan hålla koll på dina värden. Tillsammans kan ni på så sätt se vad som fungerar  i din behandling och inte.  Du kan också få råd om till exempel läkemedelsändringar om det behövs. 

I projektet vill man undersöka om patienten mår bättre med hjälp av appen, om sjukhusvistelser kan förhindras och om den kontinuerliga kontakten med hjärtläkarna gör patienterna tryggare. Förhoppningen är också att appen ska bidra med viktig kunskap som i sin tur kan stärka den enskilde patienten. 

Projektet leds av kardiolog Anders Dahlqvist för Folke Ohlssons Minnesstiftelse.

Kontakt:

Har du några frågor rörande projektet kan du kontakta sjuksköterska Andrea Dahlman: andrea.dahlman@bonnierhealthcare.se.

 

 


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.