Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Värk

Jag har haft kronisk värk vid mitt högra öga i Ca, 5 månader. 

Vet ej om det är relevant att fråga en optiker detta, men hoppas du är en kunnig sådan.

Symptomen är bl.a diffus Värk bakom ögat, ibland förvärrad värk när jag ändrar riktning på synfältet, rinnande men ibland torrt öga, känns ibland som jag har något i ögat som inte vill försvinna, ljuskänslig (gäller båda ögonen) kan få mycket ont i någon sekund efter ändrat ljusförhållande.

Vad skulle detta kunna bero på?

Vänlig hälsning,

Man, 23 år 

Svar:

Hej!

Värken kan bero på flera orsaker. Det bästa är om du bokar in en tid hos en optiker och berättar om dina problem. Som optiker har man 3-4 års utbildning på högskola och har kunskapen att utreda syn- och ögonproblem. En optiker har även möjlighet att skicka remiss till ögonläkare om det skulle behövas. Hoppas du kommer till rätta med värken!

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog Leg. Optiker på Medoptik

 Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.