Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Torra ögon

Hej Peter,

Bär endagarslisner sedan många år. Har på seare tid besvärats allt mer av torra ögon. Vad rekommenderar du mig att göra?

Hälsninga Ann

Svar:

Hej Ann!

Med stigande ålder får man naturligt torrare slemhinnor och ögon. En ny och torrare arbetsmiljö och andra orsaker kan också göra att man får problem med torra ögon. Det bästa är om du bokar in en tid hos din optiker och berättar om dina problem så får ni försöka lösa dina problem.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.