Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Problem med känsliga ögon

Jag behöver enligt hudläkare använda mig av solskyddskräm i ansiktet när jag är utomhus. Men har väldiga problem med att mina ögon rinner hela tiden. Vet inte om jag är allergisk. Tacksam för tips!

Svar:

Enligt din beskrivning tycks besvären bero på allergi, om besvären har kommit vid denna tid. Du kan pröva droppar mot allergi, t.ex. kromoglikat eller en antihistamin. De finns receptfritt på apoteket. Om det ej hjälper kan du ta kontakt med din husläkare för vidare utredning.Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.