Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Ögonflimmer efter starroperation

Hej!

 

Jag har genomgått starroperation på båda ögonen och enligt vad ögonläkaren säger med bra resultat. Jag upplever dock ett konstigt "flimmer" på båda ögonen. Första ögat opererades i mitten av augusti och det andra i mitten av september. Jag har nu fått nya glasögon men problemet fortsätter. Bör jag uppsöka ögonläkaren igen? Jag upplever detta på båda ögonen. Har inte blivit undersökt i det andra ögat efter operationen.

Undrande 63-åring

Svar:

Hej!

Det kan vara reflexer från den konstgjorda linsens yta som du upplever. Om det mer upplevs som blixtar bör du kontakta ögonläkaren för att utesluta näthinneavlossning.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg Optiker på Medoptik

 Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.