Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Ögon

Jag har blivit opererad för gråstarr. Efter c:a 3 månader blev höger öga helt suddigt, läkaren sade att jag fått herpes i ögat. Efter 5 besök med 14 dagars mellanrum bad jag att få en annan läkare och hon kom genast fram till att det var 2 små flisor som var kvar efter den gamla linsen som stannat kvar och gjort repor på insidan av hornhinnan med resultat att denna svullnat och gjort synbilden suddig. Nu har jag fått besked om att ev. kan byta hornhinnan men man kan inte garantera ett resultatet blir bra, det kan lika väl bli tvärt om att det blir sämre. Vad anser du?

Svar:

Hej!

Överlag går det aldrig att ge några garantier vid operationer och det finns alltid olika typer av risker. Beroende på vilken typ av problem och hur stora problem man har får man värdera från fall till fall vilkra risker som finns och om det är värt att ta risken. Har du väldigt dålig syn och ögonläkaren rekommenderar en operation skulle jag följa läkarens råd. Är du osäker kan du alltid be om en second opinion av en annan läkare.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.