Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: ´Mitt ögonlock blir inte bättre.

Hej!

 

När jag var runt 20 började mitt ögonlock hänga plötsligt, olika beroende på när under dagen.

När jag blundar känner jag tydligt att mitt högra öga är avsevärt starkare än mitt vänstra. Måste verkligen anstränga mig för att stänga mitt vänstra öga. (Känns som attt något är löst. Vet inget annat sätt att beskriva känslan)

Fick tips om att sluta med linser och gå med vanliga droppar men inget blev bättre.

Vet inte vad som är fel och känner mig ganska ensam och oförstådd. Har sökt hjälp tidigare ett flertal ggr men nu börjar jag oroa mig att detta är något som jag måste leva med... Utan att veta vad som har skett och varför jag inte ser ut vanligt.

Mår psykiskt dåligt av detta och undrar vad jag kan göra? 

 

/ MVH Linda

Svar:

Hej!

Med åldern är det vanligt att ögonlocken börjar hänga på olika sätt. Om det stör synen går det att operera och då betalar landstinget för operationen. Om ögonlocket inte stör synen går det att operera också, men då är det en kosmetisk operation och sånt får man betala själv. Om det var länge sedan en läkare kollade på dina ögonlocken kan du be en läkare att kolla på det igen.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons