Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Kliar

Hej Peter! Jag har haft problem med kliande ögon nu ett tag, kliar i yttre kanterna och kan ge en kittlande känsla ibland, detta är väldigt jobbigt. Vad tror du det kan va? Mvh Josefin

Svar:

Hej Josefin!

Om det kliar låter mer som någon form av allergi. Det kan din familjeläkare hjälpa dig med att testa i så fall. Känns det mer lite grusigt och torrt kan det vara torra ögon eller ett synfel, det kan du kolla hos en optiker. Hoppas du får ordning på dina ögon!

Vänliga hälsningar

Peter vetterskog, Leg Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.