Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Kittlande ögon

Jag har haft olika problem med mina ögon dem senaste tre månaderna, Hade bihåleinflammation vad dem trodde och jag hade extrem smärta bakom ögonen, efter det fick jag väldigt mycket skav och värk i ögonen. Och nu har jag som att det kliar och kittlas emellan åt och jag blir tokig då det känns som att det är något i ögat också. Har använt mycket tårersättningsmedel under den här tiden och det har hjälpt måttligt men det kliar och har sig och jag får panik! Ögat är inte rött eller så och det är det som är konstigt. Vad tror du det är eller vad ska jag göra?

Svar:

Hej!

Om det kliar brukar det ofta vara någon form av allergi eller överkänslighet. Det kan du kolla hos din familjeläkare.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker - MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.