Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Högt tryck

 tillHej!

Har en tid haft tryck bakom vänster öga.

Gick till optikern och kolla visade trycket 30, fick remiss till ögonläkare.Visade även att

jag hade bättre syn, alltså gick jag med lite för starka glas.Kan för starka glas göra

att man får högt tryck. Skall nu drppa ögondroppar, men kan jag ta nya glasögon

innan trycket fösvunnit? Kan det bero på byte av blodtrycksmedicin till metropolol o

enalapril.

Märtha

Svar:

Hej! 

För starka glasögon ger inte för högt tryck i ögonen. Får man för högt tryck i ögonen är det oftast genetiska orsaker bakom. Högt blodtryck har inte heller något samband med högt ögontryck. Du ska kunna skaffa nya glasögon, men för att vara på den säkra sidan är det bra att kolla med ögonläkaren så inga andra behandlingar är inplanerade. 

Vänliga hälsningar 

Peter Vetterskog - Leg Optiker på Medoptik Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons