Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Gråstarrs operation

Jag har opererat gråstarr på höger öga men det blev inte bra det kändes som dom stack en nål i mitt öga under op efter det ser jag  dåligt  på höger öga   alla undersökningar är gjorda röntgen mr röntgen flera gånger återbesök på sjukhuset dom har inte hittat något kan dom ha gjort något fel?,

Svar:

Hej!

Ofta brukar det bli astigmatism kvar efter en gråstarrsoperation. Om du inte redan har gjort det så skulle jag rekommendera att kolla din syn hos en optiker och se om du behöver glasögon för att korrigera astigmatismen. Annars vet jag inte vad det kan vara, om de gjorde fel vid operationen borde de ha upptäckt det och informerat dig. Hoppas det är så enkelt som astigmatism som du behöver korrigera!

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons