Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Fel?

Jag köpte nya glasögon för en månad sedan. De är otroligt skarpa på nära håll, t ex när jag tittar på instrumentpanelen i bilen. Sylvasst! Men om jag lyfter blicken och kollar utanför bilen, t ex på skogen, så är det oskarpt i kanterna. Då ser jag faktiskt bättre UTAN glasögon (eller använder mina gamla). Jag har trott att ögonen ska vänja sig, men det är samma efter en månad. Måste vara något fel, eller hur? Någon som kan gissa vad som blivit galet? Måste jag gå tillbaka till optikern
igen.

Svar:

Hej!

Det är bäst om du går tillbaka till optikern där du har köpt glasögonen så får de kolla vad som kan vara fel. Det är så många olika delar som kan fela så optikern behöver göra lite "detektivarbete" för att se vad som inte stämmer. Du har garantier när du har köpt glasögon så du ska inte behöva betala något extra för att få problemet löst.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons