Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Blödning i ögat

Jag har precis bytt till nya starkare glasögon från (-1.5 till -3.0) och har märkt att min hornhinna(?) har fått en liten "blödning"(?) är detta allvarligt? Jag känner ingen smärta eller synnedsättning. Bara nyfiken ifall det är nåt man bör oroa sig över. Går det över efter ett par dagar? Har det att göra med glasögonen eller att jag kan ha fått nåt smuts i ögat? Kan det orsakas av min förkylning?

Mvh

Svar:

Hej!

Det är svårt att uttala sig utan att se blödningen och i vilket skikt den ligger i. För säkerhets skull är det bäst att be en optiker kontrollera det.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på Medoptik

 Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.