Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Alternativ till plast vid starroperation?

Hej. Jag har fått en remiss för operation av grå starr. Jag vet dock inte om jag vågar genomgå operationen, eftersom jag är allergisk mot plast (verifierat av hudläkare) och den konstgjorda linsen består av plast. Finns det något alternativ till plast som stället kan opereras in? Mycket tacksam för svar.

 

Svar:

Hej!

Jag jobbar inte med sådana linser och är färför inte så insatt i vilka material som finns, så det bästa är att du tar det med din ögonläkare. Det borde dock vara ett material som kroppen accepterar för att minimera problem med avstötning.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.