Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Information | Aktiv patient

Vad är en diagnospool?

Genom att delta i en diagnospool kan du bidra till att öka kunskapen om hur det är att leva med just din sjukdom/diagnos, vilket i förlängningen kan komma att göra skillnad för din patientgrupp. Utöver att dela med dig av dina erfarenheter och insikter ger medverkan i en diagnospool dig en rad andra fördelar.


Publicerad den: 2020-03-12
Författare: Netdoktor

En central del i deltagandet i en diagnospool är att på regelbunden basis besvara enkäter med frågor som berör just din sjukdom/diagnos. Det kan till exempel handla om:

  • Hur du upplever din behandling
  • Hur din sjukdom påverkar din livssituation
  • Hur din sjukdom påverkar din livskvalitet
  • Hur delaktig du känner dig i din vård- och behandlingsplan
  • Hur du upplever bemötandet från vården

Genom att delta i en diagnospool ger du ditt samtycke till att vi följer dig och din vårdresa under en begränsad period.

Spridning och genomslag

Dina svar kommer att vara en del av Netdoktors kunskapsdatabas för din diagnos. Svaren avidentifieras, sammanställs och analyseras. Resultaten från undersökningarna presenteras och sprids – exempelvis i form av nyheter och artiklar via Netdoktors olika kanaler som är webbsidor, nyhetsbrev och sociala medier, samt som pressmeddelanden.

Genom Netdoktor.se når resultat från undersökningen ut till bland annat allmänheten, dina medpatienter, läkemedelsbolag och andra vårdaktörer. Genom NetdoktorPro.se når resultat från undersökningen ut till vårdpersonal. Genom pressmeddelanden når resultat från undersökningen svensk media, med målet att ämnet plockas upp och därigenom får ytterligare spridning och genomslag.

Fler fördelar med att delta i en diagnospool:

  • Gratis rådgivning på telefon eller e-post via vår specialistutbildade sjuksköterska.
  • Riktade utskick med information om din diagnos, den senaste forskningen, tips och råd.
  • Möjlighet att ställa frågor till en läkare specialiserad på din diagnos genom en eller flera live-chattar (frågor kan skickas in i förväg och svaren presenteras för alla deltagare i poolen efteråt).
  • Beroende på diagnos, tillgång till: Skattningsinstrument för att enklare kunna hålla koll på och följa din sjukdom, checklistor inför läkarbesök, information om olika behandlingsalternativ, med mera.

Aktiv patient på Netdoktor, där man hittar diagnospoolerna, får patienter även tillgång till patientutbildningar, diskussionsforum och andra aktiviteter.

Här kan du kika in i Aktiv patient »
aktiv patient preview psoriasis diabetes multipel skleros 725

Intresserad av att delta i en diagnospool eller projekt?

Anmäl ditt intresse så kontaktar vi dig när vi har en aktuell rekrytering som skulle kunna passa dig. Se också under "Pågående rekryteringar" nedan. 

 


Annons