Svar om mag-tarmproblem och matallergier

Fråga   Mage & tarm

Fråga: Ont över bröstet kan det vara ett magproblem

Hej

Varje gång jag är ute och joggar får jag ont över bröstet och ibland går det ut i armarna och händerna blir kalla, detta varar i max 20min sedan avtar det och försvinner helt.  Ökar jag farten försvinner det lite fortare minskar jag den gör det mindre ont men varar längre tid.

Jag har läst att magsyra som kommer uppåt kan ge kramper i brösttrakten och ge sådana symptom. Jag har haft detta 2-3 år de går inte över. Jag fastar typ 5:2 eller 6:1, när fastedagen har varit och jag joggar utan att äta minskar smärtan något. Jag har provat medicin typ losec o novalucol men de påverkar ingenting. Tar jag 2 pass inom 5 timmar gör det inte ont den andra gången, Väntar jag mer än 6 timmar blir det likadant som jag beskrivit ovan. Finns det något mer jag kan testa. Har undersökts på sjukhus flera gånger för hjärtproblem inget hittas.

Jag är snart 60år //Robert

Svar:

Hej Robert!

Det är vanligt att magproblem också ger smärta eller obehag i trakten kring hjärtat och axlar, men det är inte så vanligt att det går ut i armarna. Det kan kanske bero på magsyra. Prova att dricka lite ljummet citronvatten innan du springer och se hur det känns. Ibland kan man ha problem med magsyra utan att det känns som halsbränna.

 

Mvh SofiaDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.