Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Det här är Huvudvärksförbundet: ”Erbjuder stöd, resurser och utbildning”

Om man lever med ett kroniskt tillstånd som migrän, kan det kännas skönt att ha kontakt med och få stöd av andra som förstår vad man går igenom. Att bli medlem i ett patientförbundet är ett alternativ och här berättar vi mer om vad Huvudvärksförbundet kan göra för dig som lever med migrän.   


Publicerad den: 2024-02-21

Annons

Huvudvärksförbundet driver frågor som rör personer med migrän, Hortons huvudvärk och annan svår huvudvärk. 

– Vi är en ideell intresseorgansiation som är dedikerad att stödja människor med migrän och andra former av huvudvärk. Vi erbjuder stöd, resurser och utbildning för att hjälpa våra medlemmar och samhället i stort att förstå och hantera dessa komplexa tillstånd, säger Gustav Hadin, vice ordförande Huvudvärksförbundet, och fortsätter: 

– Vi företräder även de drabbades intressen inför myndigheter, institutioner och organisationer. Och jobbar med att sprida information om migrän och andra typer av huvudvärk, säger han.   

Annons
Annons

Rådgivning och stöd för dig med migrän

Som medlem i Huvudvärksförbundet har man möjlighet att få råd och stöd kostnadsfritt, bland annat av huvudvärkssjuksköterska och arbetsrättsspecialist. 

Som medlem får du också en tidning, HuvudJournalen, som kommer ut fyra gånger per år. På förbundets hemsida kan du  alltid ta del av informationsmaterial rörande olika huvudvärksdiagnoser. Medlemmar i förbundet får man även inbjudningar till event, träffar, utbildningar, seminarier och webbinarier som kan intressera dig som lever med migrän. 

Klicka här för att komma till Huvudvärksförbundets hemsida.

Se webbinarium om migrän

Se mer från Huvudvärksförbundet och Gustav Hadin i webbinariet ”Vägen till bättre livskvalitet trots huvudvärk och migrän”. 

I webbinariet medverkar också:

  • Mattias Linde, professor i neurologi.

  • Ingela Nilsson Remahl, överläkare i neurologi och ordförande för Nationella riktlinjegruppen migrän.

  • Anna Forsberg, sjuksköterska och professor i vårdvetenskap.

  • Besima Aho, publisher och ansvarig utgivare Netdoktor.

 

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.