Kött den största riskfaktorn för Alzheimers sjukdom
En forskningssammanställning från USA, nyligen publicerat i tidskriften Journal of the American College of Nutrition, har sammanställt data som omhandlar kost från tio länder och data från observationsstudier om Alzheimers sjukdom och kost. Studien visar att ägg och mejeriprodukter ökar risken för att drabbas av Alzheimers, men att det är intag av kött som ökar risken allra mest.
Man tror at animalier ökar risken för Alzheimer på grund av mättat fett och en överkonsumtion av koppar och järn.
Ett tillräckligt intag av D-vitamin och ett högt intag av växtbaserad mat – grönsaker, frukt og fullkorn, minskade risken för Alzheimers sjukdom, enligt sammanställningen.
8 vanliga frågor och svar om Parkinsons sjukdom
Se frågorna om Parkinsons sjukdom som Dag Nyholm, docent och specialistläkare i neurologi vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, har besvarat.
Kommentera denna artikel
Inga har kommenterat på denna sida ännu