Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Vinterkräksjukan på uppgång

Annons

Vinterkräksjukan har anlänt så nu gäller det att tvätta händerna extra noga. Bland annat har Lunds universitetssjukhus drabbats där flera avdelningar har fått stänga på grund av kräksjukan. Sjukhusen i både Malmö och Lund har infört besöksrestriktioner där varje patient endast får ta emot en besökare. Tre av närsjukvårdsavdelningar i Lund är stängda och det finns misstänkt virus, så kallat calicivirus, både på intensiven och neurokirurgens intensivavdelning.
– Det är ett luftburet virus så hostningar ska man se upp med, säger pressansvarige Per Längby till Sverigers Television, Sydnytt.

Viruset misstänks ha slagit ut efter jul, och sedan dess har många i personalen insjuknat. Och enligt den senaste rapporten från Smittskyddsinstitutet är vinterkräksjukan på tydlig uppgång i landet. Smittan har framför allt börjat spridas inom vården, och då främst i de södra och mellersta delarna av Sverige. Men totalt sett är epidemin ändå förhållandevis lugn i år. Inte sedan 2005 har så låga värden rapporterats vid den här tiden.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.