Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Narkolepsidrabbade får ersättning

De som drabbats av narkolepsi som följd av vaccination mot svininfluensan ska få upp till tio miljoner i ersättning, har riksdagen beslutat.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-05-16

Annons

En helt ny lag garanterar de som fått narkolepsi efter vaccinering mot svininfluensa 2009 och 2010 ersättning. Max tio miljoner kronor ska betalas ut per person. Dock kommer inte ersättningen att täcka upp för den förlorade inkomsten för vissa grupper.

– Vissa är väldigt unga och det kan ta 20 år innan de får någon ersättning. Då har de 10 miljonerna tappat i värde. Det kommer inte att räcka till och nå upp till nivån för en vanlig inkomst, säger Margareta Eriksson, ordförande i Narkolepsiföreningen, till SVT.

Totalt 475 har begärt ersättning för narkolepsi till följd av pandemivaccineringen och varje månad kommer nya ansökningar in. Hittills har 311 ansökningar beviljats ersättning.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2016-09-9 09:52 (8 år sen)

    Otroligt men sant !!!!!!!!! för mer än 9 år nu, har jag lidit av HIV och en av mina vänner kopplade mig med dr Molemen, kontaktade jag Dr Molemen via e-post, jag berättade för honom om mitt hälsotillstånd och jag begärde också för sin läkande medicin, berättade han för mig inte oroa sig för att han skulle förbereda vissa örtmedicin för mig som jag var att dricka några dagar, gav han mig anvisningar om hur man får sin medicin efter hela processen jag fick några örtmedicin från Dr Molemen som han skickade till mig här i mitt land, jag använde dem dagligen som jag riktade och nu har jag återfå min hälsa.
    Jag gjorde några par test för HIV igen och jag bekräftades Negativ från olika sjukhus, den här mannen är verkligen rädda själar och jag uppmanar alla att möta honom för några problem eller sjukdom.
    Du kan kontakta honom på (drmolemenspiritualtemple@gmail.com / dr.molemenspiritualtemple@yahoo.com) eller ring honom på +2347036013351).

  • Avatar Tidigare användare 2016-05-16 21:43 (8 år sen)

    Vem betalar det? Läkemedelsbolagen hoppas jag. De som tjänar pengar på folks ohälsa, borde ha mycket pengar innestående.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.