Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Barn

Var femte flicka sextrakasserad

Var femte flicka på högstadiet uppger sig ha blivit utsatt för sexuella trakasserier i skolan. Den psykiska och fysiska mobbingen sker oftast på toaletterna, i omklädningsrummen eller korridorerna.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2014-08-15

Annons

Uppgifterna kommer från Friends årliga rapport som TT tagit del av. Totalt har 12 766 barn deltagit i undersökningen vars svar i många fall är nedslående.

– Det här är ett stort samhällsproblem som inte prioriteras som man borde göra. I stället finns det en acceptans men vi kan inte acceptera att sexuella trakasserier pågår i barns vardag, säger Friends generalsekreterare Lars Arrhenius till TT.

Det är första gången sexuella trakasserier i skolmiljön har undersökts i anslutning till rapporten. En femtedel av flickorna och tio procent av pojkarna uppger att de blivit utsatta.

Annons
Annons

I rapporten noteras också att 8 procent uppges blivit kränkta av en vuxen i skolan. 20 procent av kränkningarna handlar om etnicitet och 13 procent om sexuell läggning.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.