Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Rika människor lever längre

Annons

Mer än hälften av alla barn, som fötts eller föds i den rika delen av världen efter år 2000 kommer att bli mer än 100 år gamla. Det menar danska och tyska forskare som presenterar&nbspen studie i den medicinska tidskriften The Lancet, och forskarna grundar sina slutsatser på en genomgång av ett stort antal forskningsrapporter.

I studien har forskarna kommit fram till att människor i rika länder inte bara lever längre utan de kommer även att hålla sig friska långt upp i åren. Men den stora ökningen av gamla människor kommer att bli en väldig utmaning för hälso- och socialvården. För samtidigt som många lever mycket längre minskar totalbefolkningarna och därmed blir det alltså en mindre andel arbetsföra som ska stå för pensionsbetalningar och den hälso- och sjukvård, som många gamlingar behöver.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.