Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Läkare kritiska mot sammanslagning av sjukhus i Skåne

Annons

En ny forskningsrapport visar att läkarna på Sus- Skånes universitetssjukhus, ger sammanslagningen av sjukhusen i Malmö och Lund svidande kritik, enligt Sydsvenskan.
Universitetssjukhusen i Malmö och Lund slogs samman till Skånes universitetssjukhus (Sus) den 1 januari 2010. Under hela fusionen har de anställda på sjukhusen riktat omfattande kritik mot processen. Samtidigt har sjukhusledning, regiondirektör och politiker uppgett att fusionen gått relativt bra.

Louise Bringselius, doktor i organisation vid Företagsekonomiska institutionen på Lunds universitet har följt sammanslagningen och presenterar nu sitt resultat i en forskningsrapport.&nbsp

– De allra flesta, 80 procent, av läkarna tycker att fusionen har fungerat dåligt. Att sjukhusledningen tycker annorlunda kan ha att göra med att de har fått mer information som inte har kommunicerats vidare, säger Louise Bringselius till Sydsvenskan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.