Om kost och cancer
Kost och sjukdom
Vid sjukdom och behandling ökar kroppens behov av energi och proteiner. Cancerbehandlingen tar sikte på att förstöra okontrollerad celltillväxt. Den är riktad mot cancercellerna men friska celler påverkas också. För att bygga upp nya friska celler och stärka immunförsvaret är det viktigt att kroppen får tillräcklig och rätt näring genom allsidig kost.
Många cancerpatienter upplever problem med att äta. Dessa kan bero både på sjukdomen och på biverkningar som beror på cancerbehandlingen. Problemen kan vara kortvariga eller långvariga. Psykisk stress och bristande matlust kan vara följden av att få diagnosen cancer. En del av besvären är lika för flera patienter. Det vanligaste problemen är dålig aptit, illamående, diarré, förstoppning och gaser i magen.
Vill du få mer kunskap om mantelcellslymfom?
Genom att prenumerera på kunskapsbrevet om mantelcellslymfom kommer du få användbara tips och råd som kan hjälpa dig att få bättre och tryggare vård, information om olika behandlingsalternativ och ta del av nya forskningsrön inom området.