Tack, din e-post har sparats!
Tack, din e-post har sparats!

psoriasis_bark

Påverkar psoriasis din livskvalitet?

Många som lever med psoriasis är underbehandlade och får inte den vård de har rätt till. Är du en av dem?

I Sverige lever idag mellan 250 000 och 300 000 människor med psoriasis. Men trots att psoriasis är en av våra allra vanligaste folksjukdomar är många som lever med psoriasis underbehandlade och får inte den vård som de har rätt till. 

Aktiv patient är en del av Netdoktor, Sveriges ledande hälsoportal sedan 1998. Psoriasis är ett av fokusområdena i Aktiv patient och här ges patienter möjlighet att öka sin kunskap om bland annat olika behandlingar och patienträttigheter.

– I Aktiv patient får du kunskap om vilka rättigheter du har som patient. Har du den kunskapen vet du också vilka frågor du ska ställa i ditt vårdmöte och vilka krav du har rätt att ställa. Vi vet att det ofta är först då som man faktiskt får den vård som man har rätt till, säger Besima Aho, chefredaktör och ansvarig utgivare i Aktiv patient.

Vill du veta mer om dina patienträttigheter?

   Gå med i Aktiv patient »   

Nya behandlingar

Nya behandlingar av psoriasis har visat mycket goda resultat och när det gäller psoriasis på huden kan i stort sett alla patienter bli symtomfria med hjälp av moderna läkemedel. I Aktiv patient kan du delta i patientutbildningar som ger information om rekommenderade psoriasisbehandlingar. Utbildningarna går igenom både utvärtes behandlingar av psoriasis (krämer, salvor, lösningar, ljusbehandling och klimatvård) och systemiska behandlingar av psoriasis (läkemedel som påverkar hela kroppen och tas som tabletter, sprutor eller dropp).

– Det händer mycket spännande inom psoriasisområdet just nu. Enligt Socialstyrelsens nationella riktlinjer för vård vid psoriasis ger utbildning av patienter bättre förutsättningar att både hantera och förbättras i sin sjukdom. Därför är patientutbildningar en viktig del av Aktiv patient, säger Besima Aho.

Att må så bra som möjligt

Aktiv patient är helt kostnadsfritt och du loggar smidigt och säkert in med ditt BankID. Förutom att få information om behandlingar och rättigheter kan du ställa frågor anonymt till specialister i expertchattar samt möta andra patienter i Aktiv patients psoriasisforum. Forumet har två moderatorer – en medicinjournalist och en sjuksköterska – som svarar på frågor och ser till att alla känner sig hemma.

– Aktiv patient är en trygg plats för dig som lever med psoriasis. Här kan du öka din kunskap om vad du kan göra för att kunna må så bra som möjligt, säger Besima Aho.

Läs mer om Aktiv patient här »  

 

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.