Tack, din e-post har sparats!
Tack, din e-post har sparats!

psoriasis_sten

Har du psoriasis? Du kan göra en skillnad för dig och andra

I Aktiv patient har du möjlighet att bidra med just ditt perspektiv av att leva med psoriasis. Genom att delta i en diagnospool kan din röst påverka framtida vård och behandlingar.

 I Aktiv patient har du möjlighet att bidra med just ditt perspektiv av att leva med psoriasis. Genom att delta i en diagnospool kan din röst påverka framtida vård och behandlingar.

– Dina erfarenheter hjälper till att öka kunskapen kring psoriasis och du gör en skillnad för både dig själv och andra, säger Besima Aho, chefredaktör och ansvarig utgivare i Aktiv patient.

Vill du göra skillnad för dig och för andra med psoriasis?

Gå med i Aktiv patient » 

Påverkan på livskvalitet

En central del av deltagandet i en diagnospool är att regelbundet besvara enkäter med frågor som berör just din sjukdom och din diagnos. I enkäterna får du svara på frågor om din behandling, hur din sjukdom påverkar din livskvalitet och hur du upplever bemötandet från vården. Resultaten från enkätundersökningarna används för att öka kunskapen om psoriasis hos allmänhet, vården och läkemedelsbolag.

– Den kunskapen kan i förlängningen göra skillnad för din patientgrupp. När du deltar i en diagnospool får du också gratis rådgivning på telefon eller via e-post av vår specialistutbildade sjuksköterska och du har möjlighet att ställa frågor till en läkare specialiserad på din diagnos i en expertchat, säger Besima Aho.

Rättigheter som patient

Aktiv patient är en del av Netdoktor, Sveriges ledande hälsoportal sedan 1998. Det är en trygg plats för dig som lever med psoriasis och vill ha svar på dina frågor, få stöd och finna en gemenskap.

– En bärande del av Aktiv patient är vårt psoriasisforum där man träffar andra i samma situation som en själv. Att bara få prata med någon eller att faktiskt få veta hur andra patienter har gjort och hur olika behandlingar fungerat för dem, kan betyda oerhört mycket, säger Besima Aho.

I Aktiv patient kan du även delta i patientutbildningar samt få information om vilka rättigheter du har som patient. 

– Enligt Socialstyrelsens nationella riktlinjer för vård vid psoriasis ger utbildning av patienter bättre förutsättningar att både hantera och förbättras i sin sjukdom. Därför är patientutbildningar en viktig del av Aktiv patient. Du kan även öka din kunskap om vilka rättigheter du har som patient. Har du den kunskapen vet du också vilka frågor du ska ställa i ditt vårdmöte och vilka krav du har rätt att ställa. Vi vet att det ofta är först då som man faktiskt får den vård som man har rätt till, säger Besima Aho.

 Läs mer om Aktiv patient här »   

 

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.