Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Svenskar tränar mest i EU

I Sverige motionerar vi mest av alla inom EU enligt en ny Eurobarometer.
Annons

Nästan 60 procent av alla medborgare i EU motionerar eller sportar aldrig eller sällan. Fyra av tio motionerar minst en gång i veckan.

EU har publicerat en enorm undersökning, en Euro-barometer, utförd i 28 länder med 27 000 svarande.

I Sverige säger 70 procent att de motionerar regelbundet. I Bulgarien säger bara 11 procent att de gör det. Nordeuropéer tränar mest. Sydeuropéer minst.

Annons
Annons

Motionerar vi lagom mycket i Sverige? Kommentera artikeln direkt här nedan.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2014-03-27 07:53 (10 år sen)

    mycket grundar sig på folks arbeten idag. många arbetar framför datorer hela dagarna. jag gör det men valt att stå upp mina 8 timmar. Jag går medvetet i trappan 15 trappsteg upp och ner varje dag minst 30 gånger. min morgon börjar med spinning en halv timme. sedan rör jag mig normalt i gångtakt. 52 år och tycker att detta räcker. vem som helst kan välja , om man är frisk givetvis, att ta lite mer motion in i vardagen. man behöver inte gå i gym för att få motion. Man känner ju sig som en pösmunk och latmask om man bara sitter på ändan hela dagen och sedan hem och sitter framför tv:n resten av kvällen. Och sedan sängen. Fixa lite egna ideer och använd trappor promenader cykeltur, ja normala aktiviteter i vardagen så räcker det.

  • Avatar Tidigare användare 2014-03-26 18:03 (10 år sen)

    Tror vi som tränar som man ska är för få här i landet. Tycker nog att många är överviktiga. Inte minst yngre personer. Själv så har jag i snitt
    35 000 steg 5 km jogging och 6 mil cykling i veckan. Har ungefär samma
    bmi nu idag som när jag mönstrade till värnplikten 1973.

    Johan


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons