Svenskar tränar mest i EU

I Sverige motionerar vi mest av alla inom EU enligt en ny Eurobarometer.

Karin Nordin, Redaktör
Publicerad den: 2014-03-26
Författare: Karin Nordin, Redaktör

Annons

Nästan 60 procent av alla medborgare i EU motionerar eller sportar aldrig eller sällan. Fyra av tio motionerar minst en gång i veckan.

EU har publicerat en enorm undersökning, en Euro-barometer, utförd i 28 länder med 27 000 svarande.

I Sverige säger 70 procent att de motionerar regelbundet. I Bulgarien säger bara 11 procent att de gör det. Nordeuropéer tränar mest. Sydeuropéer minst.

Annons
Annons

Motionerar vi lagom mycket i Sverige? Kommentera artikeln direkt här nedan.

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar Johan 2014-03-26 18:03 (6 år sen)

  Tror vi som tränar som man ska är för få här i landet. Tycker nog att många är överviktiga. Inte minst yngre personer. Själv så har jag i snitt
  35 000 steg 5 km jogging och 6 mil cykling i veckan. Har ungefär samma
  bmi nu idag som när jag mönstrade till värnplikten 1973.

  Johan

 • Avatar maria 2014-03-27 07:53 (6 år sen)

  mycket grundar sig på folks arbeten idag. många arbetar framför datorer hela dagarna. jag gör det men valt att stå upp mina 8 timmar. Jag går medvetet i trappan 15 trappsteg upp och ner varje dag minst 30 gånger. min morgon börjar med spinning en halv timme. sedan rör jag mig normalt i gångtakt. 52 år och tycker att detta räcker. vem som helst kan välja , om man är frisk givetvis, att ta lite mer motion in i vardagen. man behöver inte gå i gym för att få motion. Man känner ju sig som en pösmunk och latmask om man bara sitter på ändan hela dagen och sedan hem och sitter framför tv:n resten av kvällen. Och sedan sängen. Fixa lite egna ideer och använd trappor promenader cykeltur, ja normala aktiviteter i vardagen så räcker det.


Annons
Annons
Annons