Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Feta män får leva ensamma

Annons

Enligt en ny svensk studie har män som är feta vid 18-års ålder betydligt mindre chans att gifta sig när de blir äldre. Det är en forskargrupp från Karolinska Institutet (KI) som under en internationell kongress i Amsterdam om fetma, presenterade sin rapport om feta män där de kom fram till att&nbspdessa män har svårare att hitta en partner. Totalt har 500 000 män födda mellan 1951 och 1961 studerats, forskarna har kontrollerat deras BMI när de mönstrade och därefter har man undersökt hur många av dessa som var gifta 1991 och 2004.

Och det forskarna kom fram till var&nbspatt feta män har svårare att hitta någon att gifta sig med än normalviktiga.
– De som hade ett BMI över 30, det vill säga feta, hade 2004 45 procent lägre chans att gifta sig jämfört med normalviktiga, säger Malin Kark, forskare vid KI, till TT.

Annons
Annons

Enligt Malin Kark visar detta delvis att kvinnor rankar en mans yttre högre än andra egenskaper.&nbspRapporten har även granskat överviktiga män, som inte klassas som feta. Deras chanser att gifta sig var ungefär tio procent lägre än för normalviktiga.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons